11 Aralık 2010 Cumartesi

postcard

Cuma sabahı saat 06:45 ,çıkmadan posta kutusunu açtım beklediğim kabarık olan kredi kartı hesap özeti .Hesap özeti yanında bir zarf merak içinde üstünü okudum ve ters çevirdim tahmin ettiğim gibi çoook uzaklardan ,soğuk havada içimi ısıtan ,sabahın köründe mutlu eden bir postcard :) ezel'in ve benim doğumgünümüzü kutlamak üzere yollamış Güniz. Oğlu Kerem ve henüz bir nohut olan bebişiyle imzalamışlar.
                                     
Unutmuşum bu heyecanı çok sevindim ,nostalji yaşadım .hemen bir sms attım kartını aldım üzerindeki pul koleksiyonumdaki yerini alacak çok sevindim diye yazdım.Cidden pul koleksiyonum var ,önceleri yeni yıl zamanı simli kartlar satılırdı üzerinde yılbaşı ağacı sevimli ayıcıklar karlı dağ manzarası olan üzeri çıtır çıtır sert sim kaplı kartlar onları biriktirdim daha sonra peçete koleksiyonuyla devam etti .

Annemle gittiğimiz günlerden topladığım renkli desenli peçeteleri topladım baktım başedemiyorum türlü bahanelerle kullandım hepsini .Sonra ortaokul yıllarımda pul koleksiyonu yaptım.Hatta trt de özendiriyordu pul koleksiyonculuğunu,pul yapıştığı zarftan nasıl sökülür trt den öğrenmiştim.Hala pul defterimi saklıyorum belki ezo bala devam ettirir.Daha sonra bir velimin hediye ettiği devamını benim getirdiğim cam hayvan biblolarım.
                                  

                               Sonra heryerden cam,plastik,ahşap hayvan figürleri toplamaya başladım.Nedenini bilmiyorum sadece onları evin bir yerlerinde görmek hoşuma gidiyor.
                               Nerden nereye atladık .Bu arada çok yorgundum kar yağmasaydı dinlenemicektim .Çekmeköy de kış biraz daha yoğun yaşanıyor ,öyleki burda kar yağarken Koşuyolu'nda aynı gün yağmur yağdığına şahit olmuşluğum var .Kar yağmasaydı yine kendimizi tutamayıp orda burda geziyo olacaktık bu vesileyle dinleniyoruz yarım işleri tamamlıyorum.Herkese iyi dinlenmeler diliyorum.
Sonunda postu bitirdim.

2 yorum:

  1. Banka ekstreleri dışında en son ne zaman ismime mektup geldiğini hatırlayamadım şimdi, eşime askerderken çok yazmıştım o da bana yazdı ... Sonra da gönderen kimse olmadı... Ne hoş olmuş sizin için... Benimde küçükken peçete koleksiyonum vardı, gözüm gibi bakardım onlara, açıp açıp tek tek sayardım kaç tane oldu diye... Ne güzel günlerdi, hatırlattınız şimdi...Cam biblolar da çok şık, size de mutlu, enerji dolu süper bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. benimde annemle gittiğim günler gözümün önünde.Mahhallemizin teyzelerini cicannelerini kayettik çok güzel ve huzurlu günlerdi sabahçıydım okuldan dönünce annemi arıyordum :)) biliyosam o kapıya bilmiyosam yüksek sesle anne diye bağırdığımda çıkardı bi komşunun penceresinden :))) bende oraya zıplardım.

    YanıtlaSil